Τι είναι το Aνοικτό Φόρουμ;
e-Forum
Ανοικτό Φόρουμ 07,
«50 χρόνια ΕΕ: η Ελλάδα
στην Ευρώπη, η Ευρώπη στον κόσμο»
Ανοικτό Φόρουμ 06: Συνταγματική Αναθεώρηση για ανάπτυξη και ευημερία
Ανοικτό Φόρουμ 05 για την Ανταγωνιστικότητα και την Ανάπτυξη
Κείμενα και πηγές
Συνδέσεις
Επικοινωνία

Χαιρετισμός Δημήτρη Δασκαλόπουλου, Πρoέδρου του ΣΕΒ και Προέδρου του Ανοικτού Φόρουμ 06

Ποιος παράγει ιδέες στην Ελλάδα σήμερα; Πώς αξιοποιούνται τα δημιουργικά μυαλά της χώρας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου; Με ποιο τρόπο το διανοητικό μας κεφάλαιο, οι τεχνοκράτες μας, οι κοινωνικές ομάδες, οι φορείς, οι ανεξάρτητες οργανώσεις, οι ανήσυχοι πολίτες με άποψη, θα συναντηθούν, θα ανταλλάξουν απόψεις, θα καταλήξουν σε κοινές παραδοχές και θα παράγουν το νέο, το διαφορετικό, το καινοτόμο;

Το Ανοικτό Φόρουμ είναι μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία που επιδιώκει να παίξει αυτόν το ρόλο. Είναι, όπως λέει ο όρος, μια αγορά. Μια αγορά ελεύθερης ανταλλαγής ιδεών και απόψεων με σκοπό να παράγει, προς την Κοινωνία και την Πολιτεία, πρακτικές προτάσεις για την οικονομική και κοινωνική πρόοδο της πατρίδας μας.

Το Ανοικτό Φόρουμ δίνει ένα βήμα και μια ευκαιρία: Ένα βήμα σε όσους, ατομικά και συλλογικά, έχουν κάτι αξιόλογο να προτείνουν για τη βελτίωση της ζωής μας και δεν έχουν πού να το καταθέσουν. Μια ευκαιρία σε όσους βρίσκονται στα κέντρα λήψης αποφάσεων να αξιοποιήσουν τον πλούτο των συμπερασμάτων που παράγονται από αυτόν τον διαρκή, δια ζώσης και ηλεκτρονικό διάλογο.

Με την ευρύτατη δυνατή συμμετοχή κοινωνικών ομάδων, φορέων και ενεργών πολιτών, με τη δημιουργική σύνθεση θέσεων και απόψεων, στόχος του Ανοικτού Φόρουμ είναι να συμβάλει στη δημιουργία ενός οράματος ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής που θα προέρχεται από τους πολίτες, θα παρέχει ασφαλείς συντεταγμένες στους πολιτικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς διαχειριστές της εξουσίας και θα εμπνέει εξίσου όλους.

Μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή του Ανοικτού Φόρουμ 05 και του αντίστοιχου e-forum, συνεχίζουμε το 2006 με τη διεξαγωγή του Ανοικτού Φόρουμ 06 - Συνταγματική Αναθεώρηση για ανάπτυξη και ευημερία.

Στο Ανοικτό Φόρουμ 06 θα συζητήσουμε ιδέες, τρόπους και προτάσεις για έναν πιο επίκαιρο και πιο αποτελεσματικό Συνταγματικό Χάρτη, ειδικά στα θέματα της Εκπαίδευσης, της Ανάπτυξης και του Περιβάλλοντος και του Κράτους Δικαίου. Τα συμπεράσματα του διαλόγου θα κατατεθούν στα Κόμματα και στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ενόψει της αναθεωρητικής διαδικασίας.

Αν ανησυχείτε για το σήμερα χωρίς να φοβάστε το αύριο, αν θεωρείτε ότι η αδράνεια δεν προσφέρει καμιά ασφάλεια, τότε, ανεξαρτήτως του τι υποστηρίζετε, ελάτε μαζί μας.

Θα χαρούμε να σας δούμε και να σας ακούσουμε στο Ανοικτό Φόρουμ 06.

Αρχική σελίδα
 
  Xαιρετισμός
ΔΗΜΗΤΡΗ
ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟY

Πρoέδρου του ΣΕΒ και Προέδρου του Ανοικτού Φόρουμ 06
 
 
Designed and developed by Thorough Interactive